Μανταρίνια

Το μανταρίνι είναι ο καρπός της μανταρινιάς

Μανταρίνια

Υπάρχουν πολλά είδη Μανταρινιών και η περίοδος συγκομιδής ξεκινά από Νοέμβριο έως τέλη Απριλίου.

Τα είδη που διακινούμε ως συσκευαστήριο είναι τα εξής:

  • Κλημεντίνη από Νοέμβριο έως τέλη Ιανουαρίου
  • Νόβα από μέσα Δεκεμβρίου έως τέλη Ιανουαρίου
  • Οπτανίκ από μέσα Φεβροιυαρίου έως τέλη Απριλίου

Περιγραφή Μανταρινιού
Το μανταρίνι είναι ο καρπός της μανταρινιάς (επιστ.: Citrus reticulata, Κιτρέα η δικτυωτή), ενός μικρού εσπεριδοειδούς δένδρου. Μοιάζει πολύ με το πορτοκάλι. Το σχήμα του δεν είναι σφαιρικό αλλά ελλειψοειδές. Τα μανταρίνια τρώγονται συνήθως ωμά ή σε φρουτοσαλάτες. Το δέντρο είναι πιο ανθεκτικό στην ξηρασία από ότι ο καρπός. Το δέντρο είναι αειθαλές, ευαίσθητο και εύκολα καταστρέφεται από το κρύο .Φύεται σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα.

σας ενδιαφέρει;

Πορτοκάλια

Το πορτοκάλι είναι φρούτο που καρπίζει από το δέντρο πορτοκαλιά

Πορτοκάλια

Η εποχή συγκομιδής και τυποποίησης στα συσκευαστήρια της εταιρίας μας για τα πορτικάλια πραγματοποιείται ανάλογα με τους τύπους ως εξής:

  • Για τις Ναβαλίνες από αρχές Νοεμβρίου έως τέλη Ιανουαρίου
  • Για τα Navel από Δεκέμβριο έως τέλη Μαρτίου
  • Για τα Valencia από Μάρτιο έως τέλη Ιουνίου

Ιστορία και Περιγραφή του Πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι είναι φρούτο που καρπίζει από το δέντρο πορτοκαλιά. Είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή.

Το σχήμα του είναι σφαιρικό ή ωοειδές, η φλούδα του παχιά ή λεπτή ανάλογα με την ποικιλία και η σάρκα του έχει χρώμα πορτοκαλί ή -στην ποικιλία σανγκουίνι- κόκκινο. Η εξωτερική επιφάνεια της φλούδας είναι σχετικά ανώμαλη και φέρει μικρά αδενώδη στίγματα που παράγουν αρωματικό αιθέριο έλαιο.

Η σάρκα του πορτοκαλιού χωρίζεται σε τμήματα που λέγονται σκελίδες ή φέτες. Κάθε φέτα περιβάλλεται από ινώδη ιστό λευκού χρώματος, που λέγεται ράκος. Στο εσωτερικό της κάθε φέτας υπάρχουν πολλά χωρίσματα, τα κύτταρα της σάρκας που είναι γεμάτα χυμό καθώς και μέχρι 3 σπόρια, αλλά μπορεί να υπάρχουν και φέτες χωρίς καθόλου σπόρια.

Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται μερικές φορές οφείλεται σε ποσότητα αιθέριου ελαίου που έχει εισχωρήσει στη σάρκα. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.[εκκρεμεί παραπομπή]

Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Καταναλώνεται νωπό ως φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών, φρέσκων ή συσκευασμένων. Oι καρποί που συλλέγονται όταν είναι άγουροι, μικροί και πράσινοι χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.

Το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Από τη φλούδα επίσης παρασκευάζεται γλυκό κουταλιού.

Η Βραζιλία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή πορτοκαλιών. Ακολουθούν οι Η.Π.Α, η Ινδία ,η Κίνα και η Ισπανία.

σας ενδιαφέρει;

Βερίκοκα

Το βερίκοκο είναι ο καρπός της βερικοκιάς

Βερίκοκα

Η εποχή συγκομιδής και τυποποίησης στα συσκευαστήρια της εταιρίας μας των βερύκοκων πραγματοποιείται από αρχές Μαΐου έως τέλη Ιουνίου.

Ιστορία Βερύκοκου

Το βερίκοκο (ορθότερα "βερίκοκκο") είναι ο καρπός της βερικοκιάς (επιστημονική ονομασία prunus armeniaca) της οικογενείας των ροδιδών.

Κατάγεται από τη Β. Κίνα, Μαντζουρία και Μογγολία και ήρθε στην Ευρώπη από την Αρμενία απ΄ όπου πήρε και το όνομά της. Η καλλιέργειά της ήταν γνωστή στην Κίνα από το 2.200 π.Χ. και φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο, γιατί δεν αναφέρεται από τον Θεόφραστο (400 π.Χ.).[1] Ο Διοσκουρίδης ανέφερε τα βερίκοκα ως αρμενικά μήλα, λόγω της προέλευσης του φυτού. [2] Στην Κύπρο και στα Δωδεκάνησα το ονομάζουν χρυσόμηλο, ενώ σε άλλα μέρη της Ελλάδος χρησιμοποιούν το όνομα ζαρδελιά.

Η ονομασία «βερίκοκο» προήλθε πιθανώς από το λατ. praecocia που σημαίνει «πρώιμα», επειδή παρουσιάζει πρώιμη ωρίμανση. Από την ελληνική ονομασία προέρχεται η αραβική berkuk.

Είναι σαρκώδης, σφαιρικός, με αυλακωτή κοιλιακή ραφή. Ο πυρήνας (κουκούτσι) είναι ξυλώδης και στο εσωτερικό του περιέχει 1-2 σπόρια με πικρή γεύση που μοιάζουν με αμύγδαλα και χρησιμοποιούνται στην φαρμακοποιία.Το σαρκώδες και χυμώδες περικάρπιο είναι εύγευστο, γλυκό και έχει χρώμα πορτοκαλοκίτρινο. Το εξωτερικό του βερίκοκου (φλούδα) είναι λεπτό, συνήθως χνουδωτό και είναι χρώματος κίτρινου με μερικές κόκκινες κηλίδες στη μπροστινή του πλευρά.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Επίσης περιέχει βιταμίνες C, Β1, Β2 και φυσικό σάκχαρο. Επίσης τα βερίκοκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Το βερίκοκο καταναλώνεται νωπό ως φρούτο. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί και αποξηραμένο, γίνεται μαρμελάδα, κομπόστα, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και γίνεται λικέρ και χυμός.

σας ενδιαφέρει;

Τομάτες

Τομάτες

Τομάτες

Η εποχή συγκομιδής και τυποποίησης στα συσκευαστήρια της εταιρίας μας για τις τομάτες ή ντομάτες πραγματοποιείται από 20 Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου.

σας ενδιαφέρει;

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο (ή αλλιώς κίουι) είναι γένος φυτών.

Ακτινίδια

Η ημερομηνία έναρξης συγκομιδής ξεκινά τον Νοέμβριο και η συσκευασία, τυποποίηση και διάθεσης των ακτινιδίων γίνεται από αρχές Οκτωβρίου έως τέλη Απριλίου κάθε χρόνου.

Περιγραφή Ακτινιδίου
Το ακτινίδιο (ή αλλιώς κίουι) είναι γένος φυτών. Ανήκει στην οικογένεια των Ακτινιδιοειδών και προέρχεται από την Ασία.

Το ακτινίδιο είναι θάμνος με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός του είναι ράγα και είναι εδώδιμος, με γλυκόξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια, χρώματος μαύρου.

Η Κίνα θεωρείται επικρατέστερη πατρίδα του ακτινιδίου, από τα αρχαία χρόνια. Το γνωστότερο είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ονομάζεται ακτινίδιον το σινικό. Το φυτό ήταν αυτοφυές στην Κίνα και ταξίδεψε μετά το 19ο αιώνα στη Βρετανία και το 1906 στη Νέα Ζηλανδία. Η ονομασία του όμως κίουι (Kiwi) προέρχεται από το ομώνυμο πτηνό, το οποίο είναι εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζει αποκλειστικά. Την ονομασία αυτή την πήρε το ακτινίδιο από το φυτοκόμο Hayward Wright (1873-1959), ο οποίος πειραματίστηκε με τα φυτά και κατόρθωσε να δημιουργήσει την ποικιλία που είναι γνωστή σήμερα. Με τη σημερινή μορφή του, το ακτινίδιο καλλιεργείται από το 1950.

σας ενδιαφέρει;

Τα νέα μας

  • Ξεκίνησε η παραγωγή συσκευασία Πεπονιών και Βερύκοκων !

    Ξεκίνησε η παραγωγή συσκευασία Πεπονιών και Βερύκοκων !

    Ξεκιίνησε η παραγωγή πεπονιών, βερύκοκων και ροδάκινων στις εγκαταστάσεις μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σε επικοινωνία μαζί μας για τις διαδικασίες ποιότητας που ακολουθούμε καθώς και τον τρόπο προμήθειας των προϊόντων μας.

    περισσότερα...δημοσιεύθηκε στις 27/03/2015
  • Το νεό μας site είναι στον αέρα

    Το νεό μας site είναι στον αέρα

    Η νέα μας ιστοσελίδα είναι πλέον γεγονός !

    Ενημερωθείτε σε επικοινωνία μαζί μας για τα προϊόντα μας και τους τρόπους προμήθειάς τους από το συσκευαστήριό μας !

    Δείτε τις εγκαταστάσεις μας και διαβάστε για την Β. Μηλίνης & Δ. Μηλίνης Ο.Ε.

    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή συνεργασία.

    περισσότερα...δημοσιεύθηκε στις 19/03/2013
δείτε όλα τα νέα

Γιατί να μας επιλέξετε

  • για την ποιότητά μας
  • βιολογικά προιόντα
  • γρηγορη παράδοση
  • ανταγωνιστικές τιμές
  • δυνατότητα επίσκεψης στο χώρο μας

Είπαν για εμάς

Η ποιότητα των προιόντων σας είναι εξαιρετική και οι χρόνοι παράδοσης απλά ασυναγώνιστοι...Πλέον είσαστε οι βασικοί μας προμηθευτές στην Ελλάδα !

Γιώργος Κ. Αθήνα

Virtual Tour

Εικονική περιήγηση στις εγκαταστάσεις μας Sun fruits, Παραγωγός, Συσκευασία, Διάθεση, Αγροτικά Προϊόντα, Συσκευαστήριο'

Photo Gallery

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις μας Sun fruits, Παραγωγός, Συσκευασία, Διάθεση, Αγροτικά Προϊόντα, Συσκευαστήριο